Nu är företaget registrerat och godkänt, f-skatten är ansökt om och efter lite diskussioner med skatteverket har det kommits fram till att vi börjar som en momsbefriad verksamhet.
Det får man göra om man räknar med att omsättningen är under 30 000 och jag skulle bli förvånad om vi lyckades sälja för en sådan summa redan i år faktiskt!

I praktiken blir det ingen större skillnad för oss mer än att vi inte behöver bokföra momsen separat. Låter bra känner jag, lite enklare att starta så!

Jag har satt min in i vektorgrafik för att skapa loggor och sitter och planerar inköp för etiketter och förpackningar. Spännande är det, minst sagt!

Honungstorpet

Bigården

Det är också full fart i bikuporna! Nu börjar det ju bli varmare och varmare varje dag, och det kommer blommor att samla pollen från. Ganska snart kommer vi bege oss till Säffle och LPs biodling för att köpa nya kupor och dela våra samhällen så de blir fler och vi får mer honung.

Förhoppningsvis påbörjar vi renoveringen av vårat utrymme så vi kan få godkänt för livsmedelstillverkning och sedan börja sälja!

 

Rekommenderade artiklar

Bli först att kommentera!


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.